Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi

ankara hacı bayram veli hukuk fakültesi

Hukukçu Kafası’nın bu yazısında uzun bir sınav döneminden çıkmış tercih döneminde öğrencilere yardımcı olmak maksadıyla eski adı ile Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi şimdiki adı ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesini eğitim, fiziki yapı ve kampüs, şehir, sosyal imkanlar ve topluluklar ve sık sorulan sorular başlıkları altında detaylı şekilde tanıtacağız.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gazi Üniversitesi bünyesinde 1992 yılında kurulmuş, 1994 yılında eğitim vermeye başlamıştır. 25 yılı aşkın hukuk eğitimi veren bu fakülte 18 Mayıs 2018 tarihinde ise Gazi Üniversitesinden ayrılarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Eğitim

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesinde İzzet Özgenç, Sevgi Gül Akyılmaz, İhsan Erdoğan, Mustafa İsmail Kaya, İlyas Doğan, Ender Ethem Atay gibi alanlarında kendini kanıtlamış ve başarılı hukukçular yetiştirmek amacında olan 2020 yılı itibari ile 19 profesör 10 Doçent 17 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır.

Belirtmek gerekir ki isim değişikliği sebebiyle Gazi Hukuk’un tecrübeli hoca kadrosunda hiçbir değişiklik olmamıştır.

Fakültenin eğitim kalitesini Adli Hakimlik/Savcılık ve KPSS grubu sınavlarındaki başarıları ve üst üste birincilikleri kanıtlar niteliktedir. Türkiye Barolar Birliğinin Akademik kadro, kütüphane olanakları, eğitim-öğretim faaliyetleri gibi kriterlerle 2017 yılında yaptığı araştırmaya göre Hacı Bayram Veli Hukuk, Türkiye’nin en iyi 5. Hukuk fakültesidir.

Başarıları ile gündemde olan hukuk fakültesinde derslere başka fakültelerin aksine çok büyük bir oranda hocanın kendisi girmektedir. Derslere devam zorunluluğu bulunmayan okulumuzda eğitim dili Türkçedir. 2019 yılında alınan karar ile 2019-2020 eğitim öğretimden yılından itibaren yıllık sistemde eğitim verecektir.

AHBVU Hukuk, Danıştay, TBMM, Anayasa Mahkemesi gibi devletin önemli kurumlarında ve Ankara Barosu avukatları yanında dönem dönem staj imkanı sağlayabilmektedir. Fakültemizin dilinin Türkçe olması sebebi ile hazırlık eğitimi yoktur fakat yabancı dil eğitimi için uygun fiyatlı kurslar açılmaktadır. ERASMUS+, FARABİ ve MEVLANA anlaşmalarına sahip olan okulumuz öğrencilerin yurt dışı ve yurt içinde farklı üniversitelerde eğitim görmesini desteklemektedir.

Son tercih döneminde Ankara Hacı Bayram Veli Hukuk Fakültesinin 472 lisans öğrencisi kontenjanı bulunmaktadır. 2019 yılı Yargı Reformu’nda alınan hukuk fakültelerinin kontenjanın düşürülmesi kararı ve okulumuzun araştırma üniversitesi olması nedeniyle kontenjanın düşürüleceği açıklanmıştır.

Fiziki Yapı ve Kampüs

Merkezi konumu itibari ile metro ve otobüs ile ulaşımın oldukça basit olduğu Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kanımızca tek eksik yanı fiziki imkanlarıdır.

Hukuk Fakültesi ile İdari İktisadi Bilimler Fakültesi ile birlikte Beşevler kampüsünde bulunmaktadır. Hukuk fakültesi bünyesinde bir adet kantin, okuma salonu, bilgisayar laboratuvarları ve yemekhane bulundurarak eğitim adına yeterli imkanlar sağlayabilse de öğrencilerin hayallerindeki çim üzerinde sohbet edilen üniversite ortamı ihtiyacına cevap verememektedir, öğrenci kapasitesine göre küçüktür. Öğrenciler boş zamanlarında okul içinde genellikle yaşam denilen bahçede zaman geçirirler, okul dışında ise okulun merkezi konumu sebebiyle Kızılay ve kafeleri ile tanınan Bahçeli’dedir.

Dersler genellikle öğrencilerin rahatlıkla sorularını soracağı yeterli büyüklükteki amfilerde işlense de zaman zaman yetersiz amfi ve sınıflarda da olabilmektedir. Derse katılım zorunluluğu olmamasından kaynaklı olarak derslere katılım dersten derse değişmekle beraber ortalama 90-100 kişilik bir sınıfta dersler işlenmektedir.

Yerleşkenin yemekhanesi ise oldukça iyidir. Okul, 11-13 saatleri arasında verilen öğle yemeğinde 2 TL gibi sembolik bir ücretle çorba, iki çeşit yemek, tatlı veya içecek ile lezzetli ve doyurucu bir yemek imkanını sunmaktadır. Yemekhane vejetaryen öğrencileri için de yemekler çıkarmaktadır.

Her ne kadar Gazi Üniversitesi ile bir ayrılma sürecine girilse de şuan için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencileri 10 dakika yürüme mesafesindeki Gazi Üniversitesi merkez kampüsündeki kafeler, çimenlik alanlar, kütüphane, spor salonu, tenis kortları, tiyatro, yüzme havuzu ve futbol sahası gibi onlarca imkandan yararlanabilmektedir.

Gazi Üniversitesi merkez kampüste bulunan kütüphane oldukça büyüktür ve 24 saat hizmet vermektedir.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk fakültesi binasını üç boyutlu olarak buradan gezebilirsiniz.

Şehir

Üniversite döneminde Ankara gibi büyük bir şehirde okumanın imkanları ne kadar genişlettiği bilinen bir gerçektir. Ankara’da birçok gezilecek yer, birçok kafe, kütüphane, gezi ve etkinlik imkanı bulunmaktadır. Fakültenin merkezi konumu da Ankara’daki imkanlardan yararlanmaya elverişlidir.

Öğrenci sayısına oranla yurt sayıları yeterli denilebilir. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğuna devlet yurtlarında sıra gelmektedir, özel yurt seçenekleri de oldukça fazladır.

İç Anadolu dışında yaşamış öğrenciler Ankara’yı gri olarak nitelendirseler de Eymir, Göksu, Seğmenler, Altınköy gibi onlarca yeşillik alan bulunmaktadır. Ankara aynı zamanda devlet tiyatroları ile ünlüdür.

Bürokrasinin kalbi Ankara’da Anayasa mahkemesi, TBMM, Danıştay, Sayıştay, Yargıtay gibi önemli birçok devlet kurumu bulunmaktadır. Ankara’da öğrenim gören bir hukuk fakültesi öğrencisi bu kurumları ziyaret edebilir, okulu imkan tanıyorsa buralarda staj yapabilir.

Kira bedelleri, genel market alışverişi gibi kalemlerde İstanbul ile kıyaslandığında çok daha ucuz olsa da taşrada bir yere göre daha pahalı bir şehirdir.

Sosyal İmkanlar ve Topluluklar

Okulumuzda akademik, kültürel ve sportif anlamda birçok etkinlik yapılmaktadır: Hukuk alanında paneller, konferanslar, Dış İşleri Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği gibi birçok devlet kurumlarına ve hukuk bürolarına geziler, Prof. Dr. Fikret Eren gibi değerli hukukçu ve siyasetçilerin okulumuzu ziyareti ve konferansları, baharın gelişinin kutlandığı ve bir Türk geleneği olan Nevruz etkinlikleri, Futbol, Voleybol, Satranç sporlarında turnuvalar, münazaralar gibi birçok etkinlik yapılmaktadır.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin her ne kadar satranç, dans, gezi gibi birçok alanda yüzü aşkın öğrenci topluluğu bulunsa da hukuk fakültesinin sosyal imkanlarını ve topluluklarının aktifliğini incelemek için hukuk fakültesi öğrencilerince kurulmuş aktif toplulukları ve toplulukların 2018-2019 dönemindeki etkinliklerini incelemek yararlı olacaktır.

1- Hukukta Kariyer Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan Hukukta Kariyer Topluluğu, ‘’Hukuku yükseltmek için hukukçuyu yükseltmek gerekir’’ sloganıyla hareket etmektedir. Öğrencilerin her anlamda kendini geliştirmesi için geniş katılımlı etkinlikler, eğitimler ve geziler düzenlemektedir.

  • Fakültemiz öğretim görevlisi Doç. Dr. Yaşar SALİHPAŞAOĞLU ile ‘’Makale Yazım Teknikleri’’ eğitimi.
  • Ankara Cumhuriyet Savcısı Habip Oğuz ile ‘’Bilişim Hukuku’’ söyleşisi.
  • Av. Mehmet Gün ile ‘’Bozkırdan Dünya’ya Avukat Olmak’’ söyleşisi.
  • Büro 101 kapsamında tecrübeli avukatların bürolarına ziyaretler.
  • ‘’İnsan Hakları Film Gösterimi’’ etkinliği.
  • Hukukta Kariyer Topluluğu, Meclis Simülasyonu’19 kapsamında Sayıştay, TBMM, Anıtkabir, eski TBMM ve Ulucanlar Cezaevi’ne geziler düzenlemiştir.
  • HKT, yeni dönem için dergi çalışması içerisindedir ve yazılarını internet ortamında hukukcukafasi.com platformunda yayınlayacaktır.
  • Topluluk, Ankara Barosu ile yaptığı işbirliği ile bu dönem üyelerine staj imkanı sağlamıştır.
Hukukta Kariyer Günleri’19

Hukukta Kariyer Topluluğu, hukuk fakültesi öğrencilerine kariyer planlaması konusunda yol göstermek amacıyla ilkini düzenlediği Hukukta Kariyer Günleri etkinliğinde ilk gün, hukuk fakültesi öğrencilerinin meslek tercihlerine, ikinci gün ise hukuk fakültesi öğrencilerinin alan tercihlerine ilişkin konuşuldu. Türkiye’nin birçok yerinden öğrencin katılımı ile iki gün süren etkinlik sonunda öğrencilere sertifika verildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Esin Soylu, Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Fırat Sunel, Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı Vuslat Dirim, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mithat Kılıçoğlu, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Av. Ferhat Cimbar ve Av. Mustafa Köroğlu konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise hukuk fakültesi öğrencilerinin alan tercihlerine yönelik olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ermenek, Doç. Dr. Oğuz Sadık Aydos, Dr. Öğretim Üyesi Burçak Tatlı, Dr. Öğretim Görevlisi Ahmet Fatih Özkan, TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Cumhuriyet Savcısı Web Sitesi Yazılım ve Geliştirme Programlama/Uygulama Geliştiricisi Habip Oğuz, Av. Yasin Ekmen, Av. Serdar Arıkan ve Av. Süleyman Boşça öğrencilerle buluştu.

Meclis Simülasyonu’19

Yasamanın başkenti Ankara’da ilk defa Hukukta Kariyer Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Meclis Simülasyonu etkinliğinde beş farklı ilden on farklı okuldan 120 vekil ile TBMM simüle edildi. Simülasyonda zina, ensest, toplantı ve eylem özgürlüğü, kadının soyadı, tribün olayları ve Diyanet İşleri Başkanlığı konusunda verilen kanun teklifleri milliyetçiler, sosyalistler, liberaller, cumhuriyetçiler, yeşiller ve merkez sağ gibi temsilci parti grupları tarafından parti toplantıları, komisyon toplantıları ve genel kurul esnasında tartışıldı.

Meclis Simülasyonu etkinliğinde komisyon çalışmalarında 21. Dönem ANAP milletvekili Nihat Gökbulut da etkinliği ziyaret etti. Meclis Simülasyonu kapsamında vekiller Ulucanlar cezaevi, Anıtkabir, eski TBMM ve Sayıştay’ı ziyaret etti. Vekillerimiz, AK Parti milletvekilimiz Asuman Erdoğan ve CHP milletvekilimiz Ali Mahir Başarır tarafından da TBMM’de misafir edildi. Bir hafta boyunca süren etkinlikte vekillere mazbata ve sertifika verildi.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@hukukta.kariyer) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

2- Uluslararası Hukuk Topluluğu

2013 yılında faaliyetlerine başlayan Uluslararası Hukuk Topluluğu fakültemizin en köklü topluluklarından biridir. İsminden de anlaşılacağı üzere uluslararası hukuk alanında geziler ve söyleşiler düzenlemektedir. Topluluk yeni dönemde ‘’codex’’ isimli bir dergini de çıkartacaktır.

  • TBB başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile ‘’Nasıl bir gelecek?’’ söyleşisi.
  • Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan ile ‘’Türkiye’de Avukatlık’’ söyleşisi.
  • Arabica Coffe House CEO’su Av. Sertaç Aydın ile ‘’Hukukçu Gözüyle Girişimcilik’’ söyleşisi.
  • Yargıtay Cumhuriyet Eski Savcısı Mehmet Ruşen Gültekin ile ‘’Hukuka Dair’’ söyleşisi.
  • Fakültemiz öğretim görevlisi Dr. Ahmet Fatih Özkan ile ‘’Yurt Dışında Hukuk Eğitimi’’ söyleşisi.
  • TBB’den konuklar ile ‘’Gençler Konuşuyor’’ söyleşisi.
  • Anadolu Medeniyetleri Müzesinde ‘’Uluslararası Tarihi Eser Kaçakçılığı’’ semineri.
  • Ankara Adliyesi’nde ceza davası izleme etkinliği
  • HSK, TİKA, Dışişleri Bakanlığı, Yargıtay ve Adalet Akademisi gezileri.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@ahbvuahukuk) üzerinden topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

3- Hukuk Adalet ve Sosyal Araştırma Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan HASAT, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ile öğretim görevlileri arasında bir köprü görevi görmektedir. Hukuk Adalet ve Sosyal Araştırma Topluluğu aynı zamanda ‘’HASAT’’ adı ile bir dergi de çıkarmaktadır.

  • Fakültemiz hocaları ile ‘’Çay-Çekirdek Sohbetleri’’
  • Prof. Dr Fikret Eren ‘’Genç Hukukçular Duayen Hukukçularla Buluşuyor’’ söyleşisi.
  • Prof. Dr. Yaşar Bilge ile ‘’Adli Tıp Raporları Hazırlanışı ve Hukuki Etkisi’’ etkinliği.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@ahbvuhasat) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

4- Türk Akademik Hukuk Topluluğu

2016 yılında faaliyetlerine başlayan TAHT, belirli hukuk disiplinleri ile ilgili çalışma alanları oluşturarak, oluşturulan bu çalışma alanlarında bireylerin bilgi, görgü ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine en uygun akademik geleceği belirlemeyi hedeflemektedir. Türk Akademik Hukuk Topluluğu, etkinlikleri dışında duvar gazetesi ve TAHT dergisi çıkarmaktadır.

  • Türk Hukuk Enstitüsü ile birlikte Enerji Hukuku Sempozyumu.
  • Av. Ayşe Zerrin Bostancı ve Av. Duygu Kurban Gözüoğlu ile ‘’İş Hayatında Mobbing ve Kadına Yönelik Şiddet’’ semineri.
  • Hocalı Katliamı Fotoğraf Sergisi.
  • Köy Okulu Yardım Kampanyası.
  • 28. Yıldönümünde Tezehurmatu ve Altunköprü Katliamı’nı anma programı.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@ahbvtaht) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

5- Çocuk Hakları Topluluğu

2017-2018 eğitim öğretim döneminde kurulan Çocuk Hakları Topluluğu’nun hedefi çocukların haklarının ve yüksek çıkarlarının öğrenilmesi, öğretilmesi ve savunulmasıdır. Çocukları ve haklarını en iyi şekilde gözetmek için birçok etkinlik düzenlemektedir.

  • Sosyal Hizmet Uzmanı Dr. Pınar Özdemir ile ‘’Ensest Sorununa Adli Bakış’’ söyleşisi
  • Av. Emrah Şahin ve Uzman Pedagog Seda Çakır ile ‘’Adliye Koridorlarında Çocuk Olmak’’ söyleşisi
  • ‘’Gençler Çocuklar İçin Buluşuyor’’ etkinliği
  • Genç Yeşilay ile birlikte ‘’Geleceğimiz Bağımlılığa Hapsolmadan’’ paneli
  • Sosyal Hizmet Uzmanı Dr. Pınar Özdemir ile Mağdur Çocuğa Yaklaşım Eğitimi
  • 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kutlamaları

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@hbvcocukhaklari) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

6- Kampüs Patileri Topluluğu

2016-2017 eğitim öğretim döneminde kurulan Kampüs Patileri, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesindeki hayvanlara sahip çıkmak ve hayvanların bakımını yapmak amacıyla kurulmuş bir topluluktur.

  • ‘’Köpeklere Doğru Yaklaşım Eğitimi’’ gibi hayvan korkusuna yönelik birçok eğitim
  • ‘’Çocuklarımız Patili Dostlarımızı Beslerken Öğreniyor’’ etkinliği
  • ‘’Hayvan Hakları’’ Paneli
  • Kampüs Kedi ve Köpekleri İle Tanışma Günü
  • Patiler Film Günleri
  • Kampüs Patileri, gazininpatileri.wordpress.com adresinde hayvan sevgisi, hakları ve bakımı konusunda bilgilendirici yazılar yayınlamaktadır.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@gazininpatileri ve @kampuspatilerii) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

7- Münazara Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan Münazara Topluluğu, hukuk için münazaranın elzem olduğunu düşünmektedir. MÜNAT, çeşitli münazara turnuvalarında fakültemizi en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisindedir. Bu amaç doğrultusunda birçok münazara dersi vermekte ve münazara turnuvası düzenlemektedir.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@ahbv_munat) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

8- Bilişim Hukuku Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan Bilişim Hukuku Topluluğu, kişisel verilerin korunması gibi bilişim hukukunun alanı olan konular üzerine çalışmalar yapmaktadır. Topluluk aynı zamanda hukuk fakültesi öğrencilerine kişisel veriler konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

  • Bilişim Hukuku Paneli

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@ahbvbilisimhukuku) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

9- Çevre Hukuku ve Araştırmaları Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan ÇEHAT, topluluk bünyesinde çevre sorunları ve bunların hukuki boyutlarıyla ilgili tartışmalar yapmayı, kitaplar okumayı, gezilere gitmeyi, söyleşi ve paneller yapmayı hedeflemektedir.

  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü Hülya Çakır ile ‘’Türkiye’nin Sıfır Atık Politikası’’ konferansı.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@ahbvucehat) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

10- Hukuk ve Sanat Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan Hukuk ve Sanat Topluluğu, hukukçunun perspektifi ile sanat eserlerinin incelenmesini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda film gösterimleri yapmaktadır. Hukuk ve Sanat Topluluğu aynı zamanda hukukvesinema.com üzerinden faaliyet göstermektedir.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@hukuk.sanat) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz.

11- THEMIS Etkileşim Topluluğu

2018-2019 eğitim öğretim döneminde kurulan THEMIS Etkileşim Topluluğu, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkileşimini ve ilgisini arttırmayı hedeflemektedir. Bu topluluk, iyi bir hukukçu olmanın yolunun akademik gelişimin yanında sosyal beceri ve sosyal zekanında gelişiminden geçeceğini savununur ve buna yönelik faaliyetlerde bulunur.

T.H.E.M.I.S Etkileşim Topluluğu’nun ismi adaletin bir sembolü olsa da aynı zamanda topluluğun tiyatro, heykel, müzik gibi faaliyet alanlarının baş harflerinden oluşmaktadır.

Detaylı bilgi için Instagram adresi (@themis.ahbv) üzerinden etkinlikleri takip edebilir topluluk yöneticilerine ulaşabilirsiniz

Sık Sorulan Sorular

0. Gazi Hukuk kapandı mı, Hacı Bayram Veli Hukuk neyin nesi?

-Gazi Hukuk 18 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ismi ile devam etmektedir.

1- Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi nerede, nasıl ulaşabilirim?

-18 Mayıs 2018 tarihi değişiklik şu an için sadece ismen bir değişikliktir ve fakülte hala Beşevler’dedir. Ankara’nın merkezi yerinde Hacı Bayram Veli Hukuk Fakültesi otobüslerle ve metro ile ulaşım oldukça basittir, Beşevler metro durağına 5 dakika yürüme mesafesi bulunmaktadır.

 2- Hazırlık var mı?

-Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin eğitim dili Türkçedir dolayısıyla hazırlık eğitimi yoktur. Birinci sınıf dersi olan İngilizce için dönem öncesinde muafiyet sınavı yapılmaktadır.

3- Okulda bahsedildiği gibi bir siyasi grup baskın mı?

-Evet, bahsedilen doğru fakat anlatıldığının aksine fakültedeki grup terör ve bölücülük faaliyetleri dışında özgürlüklere oldukça saygılıdır.

4- Sizce bu okula gelmeli miyim?

-Bu soruya cevap, soran kişinin kişilik özelliklerine ve üniversiteden neler beklediğine göre değişecektir. Genel bir şey söylemek gerekirse; sizin için iyi bir hukuk eğitim görmek, iyi bir kampüs ortamına baskın ise bu fakülteyi rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

5- Derslere devam zorunluğu var mı?

-Yazıda da bahsettiğimiz üzere fakültede devam zorunluluğu yoktur fakat bazı hocalar derslere katılan öğrencilere zaman zaman ek puan verebilmektedir.

6- Fakülteye derslere gelmeden bitirmek mümkün mü?

-Fakültenin Özışık Kırtasiye, Artı Hukuk ve Beşevler Akademi olmak üzere üç adet fotokopicisi bulunmakta ve bu işletmeler haftalık olarak hocanın derste anlattığının birebir yansıtıldığı ses kayıt notları satar. Çaba gösterildiği takdirde ders kitapları ve ses kayıt notlarıyla derslere katılmadan mezun olmak mümkündür.

7- Büt veya yaz okulu var mı?

-2018-2019 eğitim döneminde yaz okulu vardı, şu an yıllık döneme geçiş ile bütlerin gelmesi gündemde.

8- HBV Hukuk’ta toplulukların etkin olduğunu görüyorum, bu topluluklara nasıl katılırım?

-Topluluklar genellikle dönem başında tanışma toplantısı yapar, siz de toplantıda aktif rol almak istediğinizi belirterek topluluklarda faal olabilirsiniz.

9- Hacettepe Hukuk mu Gazi Hukuk mu?

-Bir Gazili olarak bu soruya ne kadar tarafsız cevap verebileceğim tartışmalı olsa da hakimlık-savcılık KPSS grubu uzmanlık vb. ve kamu hukukunda çalışan bir avukat olmak istiyorsanız HBV Hukuk, özel hukuk alanında çalışan bir avukat olmak istiyorsanız Hacettepe Hukuk tercih etmeniz kanımca daha doğru olacaktır. Hacettepe Hukuk konumu ve ulaşımı açısından HBV Hukuk’un çok gerisinde olsa da fiziksel imkanlar açısından ezici bir üstünlüğünün olduğunu söylemek gerekir.

10- Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde hukuk okumak zor mu?

-Evet, diğer fakülteler ile kıyaslandığında oldukça zor fakat fakültenin çan sistemini kullanması öğrencilere bu konuda çok fayda sağlıyor.

11- Ankara Hacı Bayram Veli Hukuk Fakültesinde okurken ev tutmak mı yurtta kalmak mı mantıklı olur?

Kanaatimizce, fakülteye ve derslere alışma süreci olan ilk yılda yurtlarda kalmanız sizin için daha iyi olacaktır. Fakültenin merkezi bir yerde olması yurt konusunda size yardımcı olacaktır. İlk sene sonrasında da tanıştığınız kişiler ile Beşevler, Tandoğan, Demirtepe gibi çevrelerden ev tutabilirsiniz.

12- Hukuk fakültesindeki iş imkanları neler?

-Kuruluşundan bu yana binlerce mezunu olan fakültemiz mezunları avukatlık, hâkimlik, savcılık gibi temel meslekî alanlarda hizmet verdikleri gibi kaymakamlık, kamu kurumlarında uzmanlık, müfettişlik, müşavirlik ve üniversitelerde öğretim elemanlığı gibi çeşitli alanlarda istihdam edilmektedir. Hukukçuya her sektörde ihtiyaç olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Hukuk Öğrencilerine/Hukuk Kazananlara Tavsiyeler

The following two tabs change content below.

Furkan Levent

Araştırmayı ve öğrendiklerini paylaşmayı seven bir hukuk öğrencisi, hukukcukafasi.com kurucusu ve blokzincir meraklısı.

Benzer yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir